Haaruitval

Haaruitval

HORMONEN

HORMONEN

Haaruitval


Hoe meer ik van hormonen te weten kom hoe bewuster ik ben met de spullen en producten die ik gebruik.

Wist je dat alle producten die je gebruikt, van make-up, douchegel, shampoo tot de wasmiddel voor je kleren en de schoonmaakmiddel in je kastje invloed hebben op je hormoonhuishouden?

als jij je haar wast met shampoo, komen deze stoffen in jouw bloedbaan terecht, bij jouw cellen. Jou lichaam bestaat uit miljarden cellen en vormen jouw hele systeem, mentaal maar ook fysiek.

De meeste shampoos bevat veel stoffen die niet natuurlijk zijn en die dus niet in ons lichaam horen. Je lichaam en cellen zal deze lichaamsvreemde stoffen dus proberen uit te schakelen en te verwijderen uit je systeem. Alle stoffen die in jou lichaam terrecht komen maar niet lichaamseigen is wordt toxische belasting genoemd, hoe meer slechte stoffen, hoe hogere toxische belasting jou lichaam te voorduren heeft. Hoe hoger deze belasting, hoe harder jou lichaam moet werken om ze onschadelijk te maken. Dit is lichamelijke stress, stress veroorzaakt weer verhoogde en verstoorde hormoonbalans. Maar het gaat ook ten koste van je immuunsysteem.
Wanneer je toxische belasting hoog is of wanneer je shampoo gebruikt met veel toxische stoffen kun je dus last krijgen van haaruitval, irriterende hoofdhuid of psoriasis op je hoofd.En nu lijken dit maar kleine dingen, maar bedenk je wel dat dat dus in bijna alle producten en cosmetica verwerkt zit en allemaal dus in je bloedbaan terrecht komt. Dus kies voor producten die het liefst 100% natuurlijk zijn en mijd rare chemische stoffen!