Appel amandelcake

Recept Appel Amandelcake

HORMOONPROOF RECEPT

HORMOONPROOF RECEPT

Recept Appel Amandelcake


Vandaag weer een lekker recept voor op de zondag! Deze appelcake is helemaal intolerantieproof en heerlijk bij de koffie of gewoon als ontbijt of lunch haha! 😁🙌🏼


Ga jij hem maken? Sla hem op en laat mij weten wat je er van vond!

Ingredienten:


• 150gr amandelmeel
• 80gr havermeel
• 2eieren
• 75gr maplesyrup, kokossuiker of honing
• 1 tl bakpoeder
• 4el roomboter, gesmolten
• 1 el vanille extract
• snuf zout
• 2 appels
• paar hazelnoten of amandelschaafsel

Bereiding


Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de cake vorm vast klaar, ingevet of met bakpapier.

Stap 2
Doe alle droge ingredienten bij elkaar in een kom en roer goed door. neem een andere kom en doe daar alle natte ingredienten in en meng dit tot een goed mengsel.

Stap 3
Doe nu beide mengsels bij elkaar en mix of roer met een garde door tot een mooi geheel. Laat het even rusten voor 10 minuten.

Snij intussen 1 appel in kleine blokjes.

Stap 4
Doe na 10 minuten de appelblokjes door het deeg en meng weer goed.
Verdeel alles over de vorm. snij de andere appel in dunne plakjes en steek deze in de cake. Als laatste crunch je er wat gemalen hazelnoten over of amandelschaafsel.

Stap 5
Bak de cake voor ongeveer 35 minuten tot ze mooi gerezen en goud bruin is!