Italiaans Courgettebrood

Recept Italiaans Courgettebrood

HORMOONPROOF RECEPT

HORMOONPROOF RECEPT

Recept Italiaans Courgettebrood


Vandaag heb ik voor jullie een recept voor een te lekkere Italiaanse courgette brood. Deze is gevuld met parmaham, parmezaanse kaas, tenen knoflook en verse Italiaanse kruiden! Ik zou dit brood dus in 1 dag op kunnen eten lekker!

Ingredienten:


• 200 gram courgetti sliertjes
• 3 eieren
• 225 gr havermeel

• 2 tl bakpoeder
• 2el olijfolie

• 2 el plantaardige melk
• snuf zout
• 100 gr parmaham
• 40gr parmezaanse kaas
• italiaanse kruiden
• knoflook

Bereiding


Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden

Stap 2
Doe de courgetti, meel, de eieren, het bakpoeder, de kruiden, zout, de stukjes parmaham, parmezaanse kaas, teentjes knoflook en de olie in een kom en meng goed door elkaar.

Stap 3
Gebruik een cakeblik of vorm voor een normaal brood. vet deze in en verdeel het deeg over de vorm.

Stap 4
Als je een heel brood bakt moet hij ongeveer 50 tot 55 minuten in de oven. voor kleine broodjes is de bak tijd wat korter. 35 minuten ongeveer. tot ze mooi goudbruin zijn!

Stap 5
laat de broodjes goed afkoelen en je kan ze nog wat extra bestrooien met italiaanse kruiden en zeezout.

Smullen maar!
je kan de brood ook goed in plakjes snijden en dan invriezen!

Gaan jullie hem maken? Laat vooral even weten wat je er van vind! 😁💪🏼