Noten rozijnen brood

Recept Noten rozijnenbrood

HORMOONPROOF RECEPT

HORMOONPROOF RECEPT

Recept Noten rozijnenbrood


Een mega lekkere noten rozijnenbrood wat perfect bij een paasontbijtje of brunch past. Brood bakken blijft moeilijk met gist en rijzen maar dit brood is simpel en komt geen gist en rijzen aan te pas! En zo heb je toch een lekker eigen gebakken brood op tafel staan!

Ingredienten:


425 gr meel (spelt/haver of mix)
75gr amandelmeel
50 gr witte basterdsuiker
2 tl baksoda
2 tl bakpoeder
Goed snufje zout
2 eieren
300 ml biologische kefir of karnemelk
250 ml (haver) creme fraiche
250 gr rozijnen
200 gr gemengde noten
1 ei om af te strijken

Bereiding


Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een broodblik in of bekleed met bakpapier. Zorg dat je vorm groot genoeg is want het wordt een flinke brood!

Doe alle droge ingrediƫnten bij elkaar in een grote kom en meng goed door elkaar.

Doe in een andere kom de eieren, kefir (ik gebruikte de biologische kefir van@arlanederland)
de creme fraiche (Ik gebruikte de haver creme fraiche van@oatly)

We gaan nu langzaam de natte ingredienten door de droge heen mixen.
Mix tot je een mooi glad en goed gemengd beslag hebt.

Als laatste spatelen we de rozijnen en noten er doorheen. Stort het deeg in de vorm. Klop het laatste eitje los en strijk over de bovenkant.

Het brood gaat voor ongeveet 60 minuten de oven in. Check met een prikker of hij gaar is.

Smullen maar, super lekker met een laagje roomboter!