Kraanwater

Kraanwater

HORMOONVERSTOREND

HORMOONVERSTOREND

Kraanwater


Nederland heeft het schoonste kraanwater. Dat is wat je vaak hoort toch?

Ons kraanwater wordt uitgebreid getest op schadelijke stoffen. Maar ondanks de hoge eisen komt er nog steeds veel troep WEL in ons drinkwater. Er is een maximale norm hoeveel schadelijke stoffen in het water mag zitten, alles er onder wordt als goed bestempelt. Kleine hoeveelheden troep zitten er dus sowieso wel in!

In oktober 2022 was het nog op het nieuws, te veel PFAS in ons drinkwater. (Chemische troep uit anti aanbakpannen, cosmetica en verpakkingen!)
Maar wat wordt er met dit nieuws gedaan? "Dat moet in de komende jaren omlaag, adviseert het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM)." ADVISEERT, oftewel, wordt komende jaren nog niks aan veranderd, is mijn vermoeden.In ons nederlandse kraanwater vind je chemicaliën, olie, herbiciden, pesticiden, drugs en geneesmiddelen. Voornamelijk geneesmiddelen zoals de pil, oestrogenen, waarvan er lage concentraties in ons drinkwater zitten kunnen onze hormoonhuishouding verstoren, ook bij mannen!

Een lage concentratie maakt toch helemaal niet zoveel uit? En het is toch als veilig beoordeelt? Ja dat is het, maar wil je die troep onnodig binnen krijgen? En hoeveel water drink je uit de kraan? Hoeveel water drinken je kids uit de kraan? En hoeveel van deze chemische stoffen krijgen we ook via andere bronnen binnen? Dan wordt het op eens wel een optelsom aan chemische troep!

Investeer in een mooie, glazen, water filter. Baat het niet dan schaat het niet ! No spon gewoon oprecht een kleine moeite om een mooie stap te maken voor je gezondheid! ♡