Mineraalwater

Mineraalwater

HORMOONVERSTOREND

HORMOONVERSTOREND

Mineraalwater


Mineraal water is water wat uit diepe grondlagen wordt gehaald en dus door de grond is gefilterd. Ze bevatten natuurlijke mineralen die in de desbetreffende grond aanwezig zijn. Er zijn veel verschillende bronnen waar dit water uit de grond wordt gepompt. Echte natuurlijke bronnen uit natuur gebieden. (De goede, originele dus!)


Maar er zijn ook heel veel industriële bronnen. Bronwater dus. Zoals Bar le Duc en Sourcy bijvoorbeeld. De bron van deze twee merken zit in Utrecht. Het water wordt door grote fabrieken uit de grond gepompt en de bron zit dus ook rondom een grote stad.


Nog leuker, kraanwater in Utrecht komt uit dezelfde bron. In Utrecht komt er dus eigenlijke Bar le Duc/Sourcy uit de kraan.

Hoe echt of nep is dus dit dure water uit de winkel?


💧Bij mineraal water kun je dus opletten waar de bron van het water gevestigd is. Is dat in een natuur gebied waar de grond nog niet zo vervuild is en nog rijk is aan mooie mineralen of is dat rondom een grote stad met veel fabrieken? Ik kies dan liever mineraal water uit de Spaanse bergen van 'Solan de Cabras' dan Bar le duc uit de stad Utrecht.

❌️ Let ook op hoe het water verpakt is. Van die dunne inknijpbaar plastic flesjes wil je NIET! Deze laten heel makkelijk microplastic los, zeker met hoge temperaturen, die microplastics belanden in je water en dat drink je dus op.
Liefst mineraal water in glazen flessen of BPA vrij plastic en anders zo stevig mogelijk plastic die je niet kan inknijpen!

❌️ Kies dus voor mineraalwater en GEEN bronwater. Bij bronwater zijn de eisen veel minder streng en mag het water bijvoorbeeld van gemengde bronnen af komen.