Toxische pannen

Toxische pannen

HORMOONVERSTOREND

HORMOONVERSTOREND

Toxische pannen


Veel pannen laten schadelijke stoffen achter, die in je eten belanden en door ons worden opgegeten!

Weet jij van welk materiaal jou pannen gemaakt zijn?

Ik ga je er meer over vertellen want wist je dat er veel pannen zijn die niet zo goed zijn voor onze gezondheid?

Vaak staan we er uberhaupt niet bij stil dat dit heel ongezond is en dat kleine deeltjes van de coating van de pan los komen bij verhitting en op deze manier in ons eten terecht komen.

Tijdens het bakken kunnen er ook giftige gassen vrij komen. Wanneer de pan en de coating van koud naar warm gaat binnen zeer korte tijd geeft het toxische stoffen af die zich verspreiden in de ruimte en in het voedsel.Dit zijn bijvoorbeeld de stoffen:
TFE - Deze stof kan kankerverwekkend zijn.
TFA - Kan gewrichtsproblemen veroorzaken, draagt bij tot osteoporose, vervet de lever en wordt vooral bij baby’s tot 6x meer opgeslagen.
PFOA - stapelt zich op in het menselijk lichaam, is zeer slecht voor het milieu omdat het niet afbreekt en is zelfs dodelijk voor koeien.
SIF4 - Is vooral giftig voor de longen
COF2 - Irriteert de ogen, neus en oren en wordt ook gebruikt als oorlogswapen
HF - Vermoeidheid, onregelmatige hartslag, dodelijk in hoge dosis en vermindert de opname van calcium. CF3COF - Ontregeldt de hartslag, kan bewusteloosheid veroorzaken en bij hoge dosis zelfs de dood ten gevolge hebben.
C-8 - Is kankerverwekkend.
(Bron: Tegengif: Schadelijke stoffen in ons dagelijks leven)

In het plaatje kun je zien welke pannen je beter wel kunt nemen en pannen die je beter uit je keukenkastje weg kan halen.