Hartige honing geitenkaas taart

Hartige honing

geitenkaas taart

Groentetaart. één van de leukste dingen om te maken vind ik. en buiten dat het leuk is is het ook nog eens enorm lekker! Je kan er eindeloos mee varieeren. Ik heb dit keer voor een taart gekozen met al mijn favourites, honing geitenkaas en walnoot en mijn favo groente courgette en spinazie.


gemaakt met een glutenvrije bodem van haver!

Wat heb je nodig voor het deeg:

- 150gr havermeel

- 50gr grove ha
- snufje zout
- 100gr boter
-1 ei 
- 1 el koud water


Wat heb je nodig voor de vulling:
- geitenkaas rol

- pakje gerookte spekkies

- 1 courgette

- 250gr verse spinazie

- goede hand walnoten

- handje pompoenpitten

- 5 eieren

- 150 ml kookroom

- scheut honing


Hoe maak je het

Stap 1


verwarm de oven voor op 180 graden. Vet intussen de bakvorm in of bekleed met bakpapier..


voor het deeg mix je alle ingredienten voor de deeg en maak je er een mooie bal van. laat even rusten in de koelkast.

Stap 2

Na ongeveer een kwartiertje kun je het deeg verdelen over de taartvorm..

Prik met een vork gaatjes in de bodem zodat overtollig vocht kan ontsnappen zodat je geen soppige taart krijgt. voor een lekkerdere en steviger bodem bak je de taart eerst 15 minuutje blind.


Stap 3

bak de spekkies in een pan met de sjalot en eventuele kruiden.

voeg daarna de courgette toe. als laatste de spinazie.

als de spinazie geslonken is kun je de helft van de geitenkaas in brokjes, walnootjes en pitten toevoegen en erdoorheen roeren. mik alles in een vergiet zodat al het sap en water weg kan gaan.

Stap 4

Klop de eieren met de kookroom en een scheutje honing tot een geheel.

de spekkies maken het grecht al zout maar naar wens kan je door het eiermengsel nog kruiden of zout toevoegen .


Vul de bakvorm met de groente spekkies mengsel en giet daarna het eiermengsel er overheen. verdeel het goed over de gehele taart. als laatste kun je de andere helft van de geitenkaas in dunne plakjes snijden en bovenop leggen.


Stap 5 

De taart kan de oven in. de taart moet ongeveer 40 minuten in de oven tot hij mooi goedbruin is. eet smakelijk!

Miss Nutrition

Voeding en Hormoonexpert