Carrotcake Muffins

Carrotcake Muffins

kids weer naar school dus tijd voor gezonde tussendoortjes om mee te nemen of voor thuis na schooltijd.

Ze zijn hormoonproef dus ook voor mama een perfect tussendoortje. Ik gebruik ze zelf voor ontbijt,

Ingredienten:


  • 3 middelgrote eieren
  • 50ml olie
  • 250gr biologische appelmoes
  • 160gr geraspte wortel
  • 75gr ongezouten walnoten
  • 50gr rozijnen
  • 200gr meel naar keuze (ik gebruikte een mix van haver en teffmeel
  • 3tl bakpoeder
  • 1tl gemalen kaneel
  • Snufje zout

Hoe  maak je het

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop de eieren in een kom met de mixer heel luchtig. Voeg de olie en appelmoes toe en mix het nog een keer tot het een geheel is.


Stap 2

Voeg de geraspte wortel, rozijnen, gehakte walnootjes, meel, bakpoeder, kaneel en zout toe aan het ei mengsel. Schep met een lepel alles om tot het een geheel is.


Stap 3

Doe het beslag in papieren muffinvormpjes in een muffinvorm. Bak ze ongeveer 25 minuutjes in het midden van de oven tot ze goudbruin en gaar.


Je kunt ze prima invriezen!

Miss Nutrition

Voeding en Hormoonexpert