Gember Granola

Gember Granola


Gember, het heeft zoveel goede invloeden voor je lichaam!

poeder, de hele wortel.. je kan het in veel verschillende vormen krijgen en gebruiken. ik heb vandaag de poeder gebruikt in deze lekkere spicy granola.



      Wat heb je nodig:


  • 400gr haver
  • 200gr gemengde zaden en pitten
    ( pompoenpit, lijnzaad, zonnebloempit, sesamzaad en chiazaad) 
  • snufje zout
  • 2 tl kaneel
  • 2 tl kurkuma poeder
  • 2 tl gemberpoeder
  • 2 tl kardemom
  • 2 tl nootmuskaat
  • 150ml ahornsiroop of honing
  • 120 ml olie ( zonnebloem of kokos)


Hoe maak je het

Stap 1

Doe de haver in een kom en meng de zaden pitten en kruiden er doorheen.



Stap 2

Doe in een steelpannetje de olie en de honing en warm dit op een laag vuurtje op zodat het goed door elkaar gemengd is en de honing vloeibaar is.



Stap 3

Giet het oliehoning mengsel door de haver en roer goed door zodat al het haver wat heeft. als je te weinig hebt kan je nog wat extra olie of honing toevoegen

Stap 4

Verdeel de haver op een bakpapiertje. zorg dat je alles zo plat mogelijk verdeeld.


Stap 5

Stop het voor ongeveer 12 minuten in de oven op 180 graden. de haver moet iets bruiner worden dan dat hij al is.



Stap 6

Haal de plaat uit de oven en laat het goed afkoelen. als het is afgekoeld kun je het verbrijzelen tot korrels granola. 

J

Stop in een pot die je goed kan afsluiten dan kan je het heel lang bewaren.


Miss Nutrition

Voeding en Hormoonexpert