Over mij

Karin Hoekstra


Voeding & Hormoon expert 

• Orthomoleculaire Voedingsdeskundige • Orthomoleculair Hormoon therapeut • 

 Over mij..


Ik ben Karin Hoekstra en ben 30 jaar oud. Ik heb mijn praktijk in Oostvoorne maar kom met mijn diensten ook op locatie in zuid-Holland. Daarnaast zijn mijn trajecten en bloedonderzoeken ook online beschikbaar.

In 2014 ben ik begonnen als fitnesstrainer in de sportschool. Hiervoor heb ik mijn fitnesstrainer diploma behaald en begon ik mij steeds meer te verdiepen in voeding. Ik ben de opleiding tot voedingsdeskundige gaan volgen en heb me daarna gespecialisserd in sportvoeding.

Omdat ik graag mensen wil helpen om hun doelen te bereiken op het gebied van voeding, sport en gezondheid koos ik ervoor om nog eens extra de opleidingen voedingsconsulent, kinder voedingsconsulent en sportvoeding te volgen die erkend zijn bij de organisatie BGN. 


Zelf kreeg ik PCOS een hormoon ziekte waardoor ik me meer ging verdiepen in de vrouwelijke hormonen en merkte al gauw dat dit ook in verbinding stond met voeding. Ik ben opleidingen gaan doen bij SOHF, orthomoleculaire voedingstherapeut, suppletie adviseur en heb ik me gespecialiseerd tot orthomoleculair hormoon therapeut.
Waardoor ik nu bezig ben met de HBO opleiding hormoontherapie.


Ook ben ik opgeleid om bloedonderzoeken uit te voeren en werk ik samen met het lab.  Het gaat om hele uitgebreide onderzoeken via een EMB Bloedtest.
Wil je hier meer weten over de EMB Bloedtest, klik hier!


En zo is Miss Nutrition ontstaan. Voeding en hormoon therapeut.
Mijn verhaal met hormonen


Mijn verhaal..


Begin december 2019 ontdekte ik plots bultjes in mijn borst. Alle alarm bellen natuurlijk afgegaan, zelf al de meest verschrikkelijke scenarios door je hoofd laten gaan. Al snel bij de huisarts, gelijk door naar het ziekenhuis, gelukkig werd het erge al snel uitgesloten, het bleek hormonaal te zijn.
Nu ben ik wel bekend met hormonale problemen want op mijn 18de ontdekte de artsen PCOS bij mij. Cystes op mijn eierstokken. 

Ik ben zelf al heel lang bezig met hormonen, hoe ze werken, wat ze doen met ons lichaam en hoe dit soort gekke aandoeningen ontstaan en wat hormonen voor rol hierin spelen. Zo zijn er heel veel vrouwen klachten wat ontstaat door een verstoort hormoon balans. Denk aan oestrogeen, schildklier, onvruchtbaarheid, PMS en PCOS en niet te vergeten de overgang.


Bij de huisarts bestaat er maar 1 oplossing, de pil of andere hormoonkuren. Maar door deze hormonen te nemen verstoor je juist je eigen proces en cyclus.
Met goede voeding en de juiste leefstijl kun je veel meer bereiken en geloof me, daar wordt je veel 'Happy-er' van!


Wil jij je hormonen herstellen? Zit je zelf met klachten, vrouwen problemen, onregelmatige cyclus, kinderwens, onvruchtbaarheid of verstoord hormoonbalans?
Ik help je graag!


Als hormoon therapeut ga ik met jou uitgebreid in op de mogelijkheden om verstoorde hormoonfuncties met orthomoleculaire middelen te behandelen.
Door de combinatie van leefstijlaanpassingen kunnen we veelvoorkomende klachten die te maken hebben met ons hormoonsysteem behandelen.
Denk daarbij aan overgewicht, vermoeidheid, burn-out klachten, acne, menstruatie- en vruchtbaarheidsproblemen en eigenlijk alle chronische ziektebeelden.
Ik leer je je hormonen te herstellen door verschillende systemen binnen het lichaam op elkaar af te stemmen.


Een consult of hormoon traject kun je plannen via de webshop!Behaalde opleidingen en certificaten


Sport

* Fitnesstrainer - AALO
* Core trainer - AALO
* Kettlebell trainer - AALO


Voeding

* HBO voeding & dietetiek NTI (2023)

* Voedingsdeskundige  1 & 2 - AALO

* Gewichtsconsulent - BGN
* Sportvoeding - BGN
* Kinder Gewichtsconsulent - BGN


Orthomoleculaire geneeskunde
* Orthomoleculaire therapeut - CIVAS
* Orthomoleculair Hormoon therapeut - SOHF
* Orthomoleculaire suppletie -CIVAS

* Diabetes type 2 omkeerbaar - SOHF
* EMB Bloedtest - SOHF

Hormonen
* HBO Hormoontherapie - HCN

* Orthomoleculair Hormoon therapeut - SOHF
* Hormonen en vrouwenklachten - SOHF

* Hormonen en voeding - SOHF


Bedrijfskunde

* HBO AD ondernemen - Hogeschool Rotterdam


Miss Nutrition

VOEDING & HORMOON EXPERT