Over mij

Miss Nutrition

Miss Nutrition

Voeding en Hormoonexpert

Karin Hoekstra


Voeding & Hormoon expert 

• Orthomoleculaire Voedingsdeskundige • Orthomoleculair Hormoon therapeut • 

 

Mijn verhaal met HormonenMijn verhaal..


Begin december 2019 ontdekte ik plots bultjes in mijn borst. Alle alarm bellen natuurlijk afgegaan, zelf al de meest verschrikkelijke scenarios door je hoofd laten gaan. Al snel bij de huisarts, gelijk door naar het ziekenhuis, gelukkig werd het erge al snel uitgesloten, het bleek hormonaal te zijn.
Nu ben ik wel bekend met hormonale problemen want op mijn 18de ontdekte de artsen PCOS bij mij. Cystes op mijn eierstokken. 


Ik ben zelf al heel lang bezig met hormonen, hoe ze werken, wat ze doen met ons lichaam en hoe dit soort gekke aandoeningen ontstaan en wat hormonen voor rol hierin spelen. Zo zijn er heel veel vrouwen klachten waat ontstaat door een verstoord hormoon balans. Den kaan oestrogeen, schildklier, onvruchtbaarheid, PMS en PCOS en niet te vergeten de overgang.


Bij de huisarts bestaat er maar 1 oplossing, de pil of andere hormoonkuren. Maar door deze hormonen te nemen verstoor je juist je eigen proces en cyclus. Met goede voeding en de juiste leefstijl kun je veel meer bereiken en geloof me, daar wordt je veel 'Happy-er' van!


Wil jij je hormonen herstellen? Zit je zelf met klachten, vrouwen problemen, onregelmatige cyclus, kinderwens, onvruchtbaarheid of verstoord hormoonbalans? ik help je graag!


Als hormoon therapeut gaan ik met jou uitgebreid in op de mogelijkheden om verstoorde hormoonfuncties met orthomoleculaire middelen te behandelen. Door de combinatie van leefstijlaanpassingen kunnen we veelvoorkomende klachten die te maken hebben met ons hormoonsysteem behandelen. Denk daarbij aan overgewicht, vermoeidheid, burn-out klachten, menstruatie- en vruchtbaarheidsproblemen en eigenlijk alle chronische ziektebeelden. Ik leer je je hormonen te herstellen door verschillende systemen binnen het lichaam op elkaar af te stemmen.


Een consult of hormoon traject kun je plannen via de webshop!Miss Nutrition


Over mij..


Ik ben Karin Hoekstra en ben 30 jaar oud. Ik woon en werk in Spijkenisse maar kom met mijn diensten ook op locatie in zuid-Holland. 

In 2014 ben ik begonnen als fitnesstrainer in de sportschool. Hiervoor heb ik mijn fitnesstrainer diploma behaald en begon ik mij steeds meer te verdiepen in voeding. Ik ben de opleiding tot voedingsdeskundige gaan volgen en me daarna gespecialisserd in sportvoeding.

Omdat ik graag mensen wil helpen om hun doelen te bereiken op het gebied van voeding, sport en gezondheid koos ik ervoor om nog eens extra de opleidingen voedingsconsulent, kinder voedingsconsulent en sportvoeding te volgen die erkend zijn bij de organisatie BGN. Door de BGN registratie worden de consulten vergoed door de meeste zorgverzekeraars. 


Zelf kreeg ik PCOS een hormoon ziekte waardoor ik me meer ging verdiepen in de vrouwelijke hormonen en merkte al gauw dat dit ook in verbinding stond met voeding. Ik ben opleidingen gaan doen bij SOHF, orthomoleculaire voedingstherapeut en me gespecialiseerd tot hormoon therapeut. Waardoor ik nu bezig ben met de HBO opleiding hormoontherapie.


Ook ben ik opgeleid om bloedonderzoeken uit te voeren en werk ik samen met het lab.

Het gaat om hele uitgebreide onderzoeken via een EMB Bloedtest.Wil je hier meer weten over de EMB Bloedtest, klik hier!


En zo is Miss Nutrition ontstaan. Voeding en hormoon therapeut.


Naast mijn interesse voor voeding, sport en hormonen vind ik fotografie ook erg leuk en zet ik mijn recepten en tips graag op de foto en deze deel ik op mijn instagram account.Verder zijn mijn hobby's spinningles geven, wielrennnen en lekker kokkerellen.Behaalde opleidingen en certificaten


Sport

* Fitnesstrainer - AALO
* Core trainer - AALO
* Kettlebell trainer - AALO


Voeding

* Voedingsdeskundige  1 & 2 - AALO

* Gewichtsconsulent - BGN
* Sportvoeding - BGN
* Kinder Gewichtsconsulent - BGN


Orthomoleculaire geneeskunde
* Orthomoleculaire therapeut - CIVAS
* Orthomoleculair Hormoon therapeut - SOHF
* Orthomoleculaire suppletie -CIVAS

* Diabetes type 2 omkeerbaar - SOHF
* EMB Bloedtest - SOHF

Hormonen
* HBO Hormonentherapie - HCN

* Orthomoleculair Hormoon therapeut - SOHF
* Hormonen en vrouwenklachten - SOHF

* Hormonen en voeding - SOHF


Bedrijfskunde

* HBO AD ondernemen - Hogeschool Rotterdam


Miss Nutrition

Voeding en Hormoonexpert