Hartige Bieten Taart

Miss Nutrition

Miss Nutrition

Voeding en Hormoonexpert

Hartige

Bieten Taart

Mijn specialiteit, hartige taart!

Dit keer met rode biet, pastinaak, kikkererwte en gruyere kaas

Ingredienten:

  • 1 hartige taart bodem/pizzabodem of bladerdeeg
  • 2 rode bieten Bieten
  • 3 pastinaken
  • 2 prei stronken
  • 1 Groene appel
  • 2 Sjalotten
  • 2 tenen Knoflook
  • Paar takjes verse tijm
  • 1 blik kikkererwten
  • Gruyere kaas
  • Peper en zout naar smaak


Hoe  maak je het

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200°C..


Stap 2

Maak de groentes schoon. Schil de bieten en snij ze in plakjes. Schil de pastinaken en snij in blokjes. Snij de prei in halve ringen. Schil de appel en haal het klokhuis eruit en snij ook in blokjes.

Ris de blaadjes van de takken tijm. Pel de sjalotten en knoflook en snij fijn.

Pureer de kikkererwten met vocht met een vork of in de keukenmachine.


Stap 3

Breng water aan de kook en kook de bieten plakjes in 5 minuten beet gaar. Giet ze af en zet apart.

Bak de knoflook, sjalot, prei en pastinaak in olijfolie voor ongeveer 6 tot 8 minuten. Voeg daarna de appelblokjes, tijm en peper en zout toe en bak het nog 3 minuten door.

Stap 4 

Haal het pan van het vuur en meng de kikkererwten puree en wat geraspte gruyere kaas naar smaak er doorheen.


Stap 5

Bekleed een bakplaat met het deeg, verdeel de groentemengsel hierover uit, en vouw de randjes van het deeg naar binnen.  Verdeel dan de plakjes rode biet over de taart, en strooi nog wat gruyere kaas eroverheen.


Stap 6

Bak de taart ongeveer 25 minuten op 200 graden.

Als de taart klaar is haal je hem uit de oven en strooit je er nog wat pompoenpitjes er over heen. Ook lekker met rucola er op..


Eetse!

Miss Nutrition

Voeding en Hormoonexpert