Kip Tandoori

Miss Nutrition

Miss Nutrition

Voeding en Hormoonexpert

Kip Tandoori


Zuivelvrije kip tandoori.

Wist je dat het super simpel is om zelf tandoori te maken?

Enige dat je nodig hebt is een hoop kruiden, die wij eigenlijk al standaard in de kast hebben staan.



Miss Nutrition

Voeding en Hormoonexpert

Ingredienten:


  • 500 gr kip
  • 1 ui
  • pandan rijst
  •  verse koriander
  • sperziebonen

Marinade:

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel komijn
  • ½ theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel limoensap
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 2 cm gember (fijngesneden)
  • 200 gr oatly fraiche
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • peper en zout

Hoe  maak je het

Stap 1

Doe alle ingrediënten voor de marinade in een kom. Voeg de kip in blokjes toe. Dek af met folie en laat 2 uur marineren in de koelkast.



Stap 2

Kook de rijst in een klein beetje kurkuma zodat de rijst mooi geel wordt en kook de sperziebonen gaar. Snipper de ui. Verhit een pan en voeg de ui aan toe met een beetje olie. Voeg de kip hier aan toe inclusief de marinade. Verwarm dit tot de kip gaar is, dit duurt ca 20 tot 25 minuten. bak als laatste nog even de sperziebonen mee met de kip.



Stap 3

Serveer de kip tandoori met de rijst en de koriander en eventueel wat cherietomaatjes.