Winter Risotto

Miss Nutrition

Miss Nutrition

Voeding en Hormoonexpert

Winterse Risotto

Vies weer buiten dus tijd voor winterse kost!

geen stamppot maar risotto!


Wat heb je nodig voor 2 personen:

- 2 rode bieten

- 200gr spruiten

- 1 ui

- 2 winterpenen/wortels

- Appel

- 200gr risottorijst.

- Verse takje tijm en rozemarijn

- Gedroogde kruiden: zout, zwarte peper, nootmuskaat, kurkuma, tijm en peterselie

- Paddenstoelen mix

- Olijfolie


Hoe maak je het

Stap 1

Schil de rode bieten en snij in kleine blokjes. Snij de paarse bospeen in stukjes. Pel en snipper de ui. Snij de kontjes van de spruitjes en halveer deze. Snij de paddenstoelen in stukjes. Ris de blaadjes van de tijm en rozemarijn en hak fijn.


Maak een kruidenmix van de gedroogde kruiden.

Stap 2

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en smoor hierin op lage temperatuur de ui, rode biet en peen voor ongeveer 5 minuten.

Voeg de risottorijst toe en meng goed door.


Stap 3

Voeg 0,5 liter kokend water en de gedroogde kruiden toe, roer goed door en laat 5 minuten op lage temperatuur zachtjes koken.

Voeg daarna beetje bij beetje nog 0,5 liter kokend water toe en laat onder af en toe roeren, 10 minuten zachtjes koken, tot het meeste vocht is opgelost.

Stap 4

Breng ondertussen wat water aan de kook en kook hierin de spuitjes 5-7 minuten.


Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak hierin de paddenstoelen, verse tijm en rozemarijn 7-8 minuten op middelhoog vuur.


Stap 5

Verwijder het klokhuis uit de appel en snij de appel in kleine blokjes.


Stap 6

Verwijder het klokhuis uit de appel en snij de appel in kleine blokjes.


als de risotto gaar is schep je de paddenstoelen, appelblokjes en spruitjes erdoor heen.


Miss Nutrition

Voeding en Hormoonexpert