Voeding en Hormoonexpert
Zelf havermelk maken, het is zo simpel!
en als je de basis door hebt, kun je eiendeloos varieeren in smaakjes.
Ik heb voor jullie de normale met de uitwerking voor de choco variant.
Ingredienten:
1 koffiekopje havermout
4 koffiekopjes water
snufje zout
1 tl agavesiroop
Voor de choco variant heb je nog nodig:
klein handje hazelnoten
1 el cacao
1 tl agavesiroop
Week de havermout en eventueel de hazelnoten zeker een uur in een bakje met het water.
Na een uur voeg je 1 of 2 eetlepels agavesiroop, het zout en eventueelhet cacaopoeder in een blender en mix je tot de havermout en hazelnoten helemaal fijn zijn. Zeef de melk met een fijne zeef of schone theedoek tot alle vezels eruit zijn..
Bewaar de havermelk in de koelkast. Goed roeren voor gebruik.!
Voeding en Hormoonexpert