Lijnzaad appel crumble

Miss Nutrition

Miss Nutrition

Voeding en Hormoonexpert

Lijnzaad
Appel Crumble

Dit keer ga ik me verdiepen in recepten die goed zijn voor onze hormoonbalans. koemelk, gluten en tarwe vrij.


Met als eerst een lekkere appelcrumble, ik at hem zelf als ontbijt met wat schapenyoghurt er naast!


Ingredienten:


  • 4 grote appels
  • 75 gram pecan noten
  • 2 theelepel kaneel
  • 50 gram havermeel
  • 100 gram havervlokken
  • 100 gram lijnzaad
  • 75gr kokosolie
  • 2 el kristal stevia (1:1)
  • Snuf zout

Hoe  maak je het

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 °C. en vet een ovenschaal in met kokosolie 


Stap 2

Doe de 50 gram havermout in een keukenmachine en maal een paar minuten fijn tot je meel hebt. of koop gewoon havermeel. de andere 100 gram hebben we grof nodig.


Stap 3

Schil de appels en snij ze in blokjes. doe 1 theelepel kaneel erdoorheen. leg de appels met kaneel op de bodem van de ovenschaal en de helft van de pecannootjes,.

Stap 4 

Doe de havermeel, haver en lijnzaad in een kom en roer het goed door elkaar.  voeg de stevia en een theelepel kaneel er aan toe en de andere helft van de pecannootjes,.


Smelt de kokosolie in een pannetje en giet het daara door de haver.. kruimel dit mengsel overde appels.


Stap 5

Bak de crumble voor ongeveer 40 minuten in de oven tot de bovenkant mooi goudbruin is.



Tip: doe voor de sier nog wat amandelsnippers over het deeg voor je hem bakt 

Miss Nutrition

Voeding en Hormoonexpert