Andijvie Taart

Voedingsexpert en Hormoontherapeut

Miss Nutrition

Andijvie Taart


Groentetaart. één van de leukste dingen om te maken vind ik. en buiten dat het leuk is is het ook nog eens enorm lekker! Je kan er eindeloos mee varieeren. Ik heb dit keer voor een taart gemaakt van andijvie. gevuld met cashew noten, gegrilde ham, kaas en ei.

Wat heb je nodig:

- bladerdeeg op rol of hartige taart deeg


of maak je deeg zelf met:

-225gr magere kwark

-4 el kokosolie

-225gr speltmeel


voor de vulling:
-3 eieren
-6 el melk
-600gr gesneden andijvie
-100gr gegrilde ham

- 100gr cashewnoten

-kruiden en zout

- geraspte kaas


Hoe maak je het

Stap 1

verwarm de oven voor op 200 graden. Vet intussen de bakvorm in of bekleed met bakpapier. 

Stap 2

In een kom doe je de kwark los roeren met kokosolie en een snufje zout.
voeg de bloem toe en mix tot een glad deeg. maak er een bol van.
Bestuif het aanrecht met bloem en rol het deeg uit. bekleed de ingevette vorm met het deeg.


Stap 3

Klop de eieren met de melk en de kruiden en zout naar keuze.

Stap 4

Bak de andijvie tot het helemaal geslonken is. snij de ham in stukjes enbak nog even mee. laat alles uitlekken in een vergiet.

Vul de bakvorm met deeg, doe daar de andijvie met ham in. doe de cashewnoten er door heen. 


Stap 5

giet daarna het eiermengsel er overheen. verdeel het goed over de gehele taart.


Stap 6

Als laatste strooi je de geraspte kaas eroverheen en kan de taart de oven in. de taart moet ongeveer 45 minuten in de oven tot hij mooi goedbruin is. eet smakelijk!


Miss Nutrition

Voedingsexpert en Hormoontherapeut