BBQ Pizza

Voedingsexpert en Hormoontherapeut

Miss Nutrition

BBQ Pizza


Vandaag is het weer BBQ time!


Vandaag hebben we pizza's gebakken in onze bastard.

De eerste ging niet helemaal goed maar des te beter en lekkerder waren de laatste twee.

lekkerste homemade pizza's ooit!

Nu hadden we ook echt een mega goed recept voor de bodem, dun, knapperig maar toch ook luchtig en zacht aan de bovenkant!

Wat heb je nodig:

  • 435gr Bloem
  • 1 el honing
  • 180ml lauw water
  • 60ml witte wijn
  • 2 tl zout
  • 7gr gist
  • 1 el olijfolie

Hoe  maak je het

Stap 1

weeg alle ingredienten af en mix alles door elkaar. 


Stap 2

doe het voor 7 minuten in de keukenmachine met deeghaak of kneed het met de hand.


Stap 3

Laat het deeg even rijzen op een warme plaats of op kamer tempratuur. zorg dat de kom is bestrooid met bloem of is ingevet zodat het niet blijft plakken. Doe over de kom een vochtige theedoek.

Stap 4

De BBQ moet omgeveer op 325 graden zijn en we gaan de pizza's indirect bakken op een pizzasteen.


Stap 5

Als de BBQ warm genoeg is pakken we het deeg er weer bij. (minimaal 1 uur laten rijzen) je kan ongeveer 3 pizzabodems uit het deeg halen. dus verdeel het deeg in 3 stukken en rol het deeg uit tot een mooie ronde bodem. 


Stap 6

Versier de bodem naar jou eigen pizzasmaak en bak de pizza maar heel kort op de BBQ. 3 tot 5 minuten heeft de pizza ongeveer nodig om gaar te worden. Enjoy!

Miss Nutrition

Voedingsexpert en Hormoontherapeut