BBQ Flat bread

Voedingsexpert en Hormoontherapeut

Miss Nutrition

Flat bread


Ons tweede baksel van de bbq!

Sinds dit jaar hebben wij een Bastard bqq en gaan wij lekker recepten voor jullie maken van de bbq.


Dit keer hebben we flat bread gebakken op de barbeque! Lekekr als scheurbrood of te beleggen. Wij hebben het gebruikt als broodje voor onze homemade kebab!



Wat heb je nodig:

  • 275 gr bloem
  • 1 zakje instant gist 7 gr
  • 1/2 tl zout
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 takjes tijm 
  • 2 teentjes knoflook 
  • 2 el olijfolie
  • 190 ml warm water

Hoe  maak je het

Stap 1

Zorg dat de BBQ op een tempratuur van 220 graden komt.


Stap 2

Doe alle droge ingrediënten bij elkaar in een kom en schep dit om met een lepel of spatel

Maak een kuiltje in het midden van de droge ingrediënten en schenk hier de olijfolie en het warme water in. 

Kneed met behulp van de keukenmachine of met je handen alle ingrediënten tot een soepel, niet plakkerig deeg.


Stap 3

Vorm een bal van het deeg en leg deze in een ingevette kom. Dek de kom af met een vochtige theedoek en laat het deeg een uur op kamertemperatuur rijzen tot het deeg dubbel zo dik is geworden.



Stap 4

Bebloem na een uur het aanrecht lichtjes en kneed het flatbreaddeeg nog een keer door. Snijd het deeg vervolgens in zes stukken.


Stap 5

Rol ieder stuk deeg een voor een uit tot een dunne plak ter grote van een tortillawrap. 


Stap 6

Leg ze op de indirecte steen van de BBQ. bak ze 1 voor 1 in ongeveer 5 minuutjes. Zorg dat ze niet te bruin bakken want dan worden eht net crackers. licht van kleur zodat het brood lekker soepel blijft.

Miss Nutrition

Voedingsexpert en Hormoontherapeut