Spinazie Zalm Lasagne

Voedingsexpert en Hormoontherapeut

Miss Nutrition

Zalm Spinazie Lasagne

Om wat meer vis te eten ben ik op zoek gegana naar lekkere recepten met vis.


Ik ben zelf totaal geen vis liefhebber maar het is ontzettend belangrijk voor je omega's en hormonen. Dus ik heb express recepten waarin de vis niet overheerst en het geen erge vissmaak heeft.

Ingredienten:



  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 600 g verse bladspinazie
  • 250 g ricotta (kaas)
  • 75 g geraspte kaas
  • 1 tl nootmuskaat
  • 3 stukken warmgerookte zalm
  • 12 (gele linzen) lasagnebladen
  • 50 ml amandelmelk melk
  • 2 tomaten

    Hoe  maak je het

    Stap 1

    Verwarm de oven voor op 180°C..


    Stap 2

    Snipper de ui en knoflook. Verhit de olie in een grote pan en fruit de ui en knoflook. Schep de spinazie er in delen door en laat op hoog vuur slinken. Druk de spinazie met een spatel tegen de wand van de wok en schep of giet het overtollige vocht uit de pan. Schep de helft van de ricotta en de helft van de geraspte kaas door de spinazie. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. 


    Stap 3

    Maak van de zalm stukken, kleine snippers of brokken. voeg dit toe aan het spinazie mengsel.

    Stap 4 

    Maak in de ovenschaal lagen van spinazie en zalm, daarop een laagje lasagne bladeren en zo ga je door tot de zalm/spianzie op is. Eindig met lasagne bladeren.


    Stap 5

    Klop de rest van de ricotta los met de melk, peper, zout en nootmuskaat en strijk dit mengsel over de laatste lasagnelaag uit. Strooi de rest van de kaas over de schotel.


    Stap 6

    Snijd de tomaten in plakjes, leg op de lasagne en bestrooi met peper. en eventueel nog wat knoflook. Zet de ovenschaal op een rooster in het midden van de oven en bak de lasagne in ca. 40 min. goudbruin en gaar.


    Eetse!

    Miss Nutrition

    Voedingsexpert en Hormoontherapeut