Gember Amandelcake

Miss Nutrition

Miss Nutrition

Voeding en Hormoonexpert

Gember Amandelcake

Gember, het heeft zoveel goede invloeden voor je lichaam!

poeder, de hele wortel.. je kan het in veel verschillende vormen krijgen en gebruiken. ik heb vandaag de poeder gebruikt in deze lekkere spicy smeuige cake!



      Wat heb je nodig:


150gr amandelmee

85gr (haver) meel

1 tl bakpoeder

2 eieren 

50ml maple syrup

50gr steviasuiker 

(of gewone suiker of extra maple syrup) 

60ml zonnebloemolie

2 tl vanille extract

Snufje zout

2 tl kardemom

2 tl gemberpoeder

2 tl kurkumapoeder

1 tl nootmuskaat

1 tl kaneel


Hoe maak je het

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden

Bekleed de bakvorm met olie of bakpapier. 


Stap 2

Doe alle droge ingredienten in een kom. Meng alles goed door elkaar. 


Stap 3

Doe in een andere kom de eieren los kloppen en daarna de maple syrup, olie en vanille extract erbij en meng het goed door. 

Stap 4

Doe vervolgens beide kommen samen voegen en mix tot een geheel. 


Stap 5

Doe het deeg in de bakvorm. En bak de cake 35 a 40 minuten goudbruin en gaar.


Lekker met geraspte wortels als basis van een worteltaart! 


Miss Nutrition

Voeding en Hormoonexpert