Haver Kruidkoek

Voedingsexpert en Hormoontherapeut

Miss Nutrition

Haver Kruidkoek

Deze week heb ik wat recepten gemaakt met haver.


één daarvan was deze honing pecan brood. Gevuls met rozijnen en pecan nootjes natuurlijk!
Perfect als brood vervanger of als lekker tussendoortje.


Ingredienten:


  • 300 gram havermout
  • 100 gram speltmeel
  • 325 ml amandelmelk
  • 2 eieren
  • 5el appelstroop kan ook
  • 3el kokosbloesemsuiker of honing
  • 3 el koekkruiden
  • 1 el kaneel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • snuf zout
  • handje kruidnoten

Hoe  maak je het

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de cakevorm met bakpapier


Stap 2

Doe de havermout in een keukenmachine en maal een paar minuten fijn tot je meel hebt. of koop gewoon havermeel.


Stap 3

Doe ondertussen het speltmeel in een kom en voeg de melk, eieren, appelstroop, kokosbloesemsuiker, koekkruiden, kaneel, bakpoeder en snuf zout toe en meng door elkaar.


Eventueel al wat kruidnootjes fijn gehakt door het beslag

Stap 4 

Voeg het havermeel toe aan dit mengsel en meng weer door elkaar. tot het een glad mengsel is. giet het mengsel in de vorm.


Stap 5

Bak de cake in ca. 60 min. in het midden van de oven. Laat de cake in de vorm helemaal afkoelen.


laagje boter erop, crunch de kruidnoten en strooi erover heen!



Smullen maar!
je kan het brood snijden en in plakjes invriezen!

Miss Nutrition

Voedingsexpert en Hormoontherapeut