Healthy Nutella

Voedingsexpert en Hormoontherapeut

Miss Nutrition

Healthy Nutella

Oké gezonder eten, zo veel mogelijk suiker mijden..

maar wat voor zoetigheid voor op brood blijft er dan nog over? 😪 sochtends ben ik een echte zoetekauw

maar wat als al het beleg vol zit met suiker?

Dan maak je je eigen beleg! Ik heb zelf nutella gemaakt van hazelnoten en pure chocolade, en ik ben me hier een partijtje blij mee!! 😍😍 suikerbewust en zoetigheid en niet te vergeten chocola!

Ingredienten:


  • 150 gr hazelnoten
  • 125 ml kokosolie
  • 3 el cacao
  • 2 el honing
  • 100gr pure chocola
  • 200 ml amandelmelk
  • snufje  zeezout

Hoe  maak je het

Stap 1

Gril de hazelnoten in een koekenpan op een laag vuurtje tot ze mooi licht bruin worden.


Stap 2

Smelt ondertussen de kokosolie met de pure chocolade in een pannetje en los hierin de honing en het zout op. Zorg ervoor dat de olie niet te heet wordt, dan gaan de enzymen van de honing kapot, dat zou zonde zijn!


Stap 3

Laat de noten iets afkoelen ( als je hazelnoot met vlies hebt, haal de vliesjes eraf!) en doe ze daarna in je foodprocessor en maal ze fijn tot er een pasta ontstaat, je zult soms de machine moeten stoppen en de hazelnoten van de kanten schrapen. Zorg dat het echt heel mooi glad wordt en de olie uit de noten komt.

Stap 4 

Als de hazelnoten hun olie hebben afgegeven en er een pasta is ontstaan, kun je het kokosoliemengsel erbij gieten, terwijl je de machine laat draaien.


Stap 5

Doe er vervolgens de cacao bij en daarna de amandelmelk. En mix het nog even goed door elkaar


Het is nu nog best dun maar dat komt helemaal goed als de chocola en kokosolie weer stollen, na enkele uren in de koelkast is het een mooie smeuïge hazelnootpasta geworden!


Miss Nutrition

Voedingsexpert en Hormoontherapeut