Bananenbrood 2.0

Miss Nutrition

Miss Nutrition

Voeding en Hormoonexpert

Bananenbrood 2.0

bananenbrood is zo een lekker en perfect tussendoortje. maar ik was mijn standaard recept een beetje zat!


Dus op onderzoek uitgegaan en wat nieuws in elkaar geflanst!

Deze bananenbrood wordt qua smaak en structuur echt een soort cake! dus eigenlijk bananencake ;)

Ingredienten:


  • 150gr bloem
  • 100gr volkoren meel
  • 1tl bakpoeder
  • 1tl baking soda
  • 50gr donker bruine bastardsuiker
  • 2tl kaneel
  • snufje zout 
  • 4 rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 200gr creme fraiche light (AH)
  • 50ml ahornsiroop
  • 2 el zonnebloemolie
  • topping naar keuze 
  • (ik gebruikte pecan nootjes)

Hoe  maak je het

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet het cakeblik in met wat kokosolie of bakpapiertje.  


Stap 2

Doe 3 bananen, eieren, creme fraiche, ahornsiroop, zonnebloemolie in een keukenmachine of mix het goed door elkaar.


Stap 3

Doe in een andere kom de bloem, meel, bakpoeder, baking soda, bastardsuiker, kaneel en zout. en evetueel de topping!

Stap 4

Doe de twee mengsels door elkaa ren roer goed door tot het een mooi glad mengsel wordt.


Stap 5

Verdeel het deeg over de cakevorm en gebruik de laatste banaan voor versiering boven op..


Stap 6

Zet de cake voor ongeveer 60 minuten in het midden van de oven. Controleer de cake tussendoor regelmatig. Als de bovenkant van de cake gaan verbranden kan je er een aluminiumfolie overheen leggen.


Smakelijk!



Miss Nutrition

Voeding en Hormoonexpert