Italiaans courgettebrood

Voedingsexpert en Hormoontherapeut

Miss Nutrition

Italiaans courgette brood

Vandaag ben ik gaan bakken met één van mijn lievelings groente, courgette!


Na de kleine broodjes met geitenkaas en gerookte kip. heb ik vandaag een groot brood in italiaanse stijl!

Met italiaanse kruiden, knoflook, parmaham en parmezaanse kaas!


Ingredienten:


  • 200 gram courgetti sliertjes
  • 3 eieren
  • 225 gr speltmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 el olijfolie
  • 2 el plantaardige melk
  • snuf zout
  • 100 gr parmaham
  • 40gr parmezaanse kaas
  • italiaanse kruiden
  • knoflook

Hoe  maak je het

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden


Stap 2

Doe de courgetti, meel, de eieren, het bakpoeder, de kruiden, zout, de stukjes parmaham, parmezaanse kaas, teentjes knoflook en de olie in een kom en meng goed door elkaar.


Stap 3

Gebruik een  cakeblik of vorm voor een normaal brood. vet deze in en verdeel het deeg over de vorm.

Stap 4 

Als je een heel brood bakt moet hij ongeveer 45 minuten in de oven. voor kleine broodjes is de bak tijd wat korter. 35 minuten ongeveer. tot ze mooi goudbruin zijn!



Stap 5

laat de broodjes goed afkoelen en je kan ze nog wat extra bestrooien met italiaanse kruiden en zeezout.



Smullen maar!
je kan de brood ook goed in plakjes snijden en dan invriezen!

Miss Nutrition

Voedingsexpert en Hormoontherapeut