Peanutbutter Bananenbrood

Voedingsexpert en Hormoontherapeut

Miss Nutrition

Peanutbutter Bananenbrood

bananenbrood is zo een lekker en perfect tussendoortje. en deze variant met pindakaas is helemaal hemels. pindakaas en banaan is de perfecte combi!

Ingredienten:


  • 200 gr zelfrijzend bakmeel 
  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 4 eetlepels pindakaas
  • 75 gr pinda's
  • 2 eetlepels honing
  • snufje zout
  • eventueel wat cacao nibs

Hoe  maak je het

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet het cakeblik in met wat kokosolie of bakpapiertje.  


Stap 2

Doe de bananen, eieren, zout, honing en pindakaas in een keukenmachine of mix het goed door elkaar.


Stap 3

giet het in een kom en doe beetje voor beetje het bakmeel er bij en roer goed door.

Stap 4

doe als laatste de pinda's en eventueel wat cacaonibs er doorheen. bewaar wat pinda's voor bovenop ter versiering.


Stap 5

Verdeel het deeg over de cakevorm en steek er nog wat extra pinda's in aan de bovenkant.


Stap 6

Zet de cake voor ongeveer 60 minuten in het midden van de oven. Controleer de cake tussendoor regelmatig. Als de pinda's of de bovenkant van de cake gaan verbranden kan je er een aluminiumfolie overheen leggen.



Miss Nutrition

Voedingsexpert en Hormoontherapeut