Bramen Kwarkcake

Miss Nutrition

Miss Nutrition

Voeding en Hormoonexpert

Bramen Kwarkcake

Van de week had ik weer een nieuwe lading bramen geplukt. ik had er al mufffins van gemaakt en jam en dit keer een eiwitrijke kwarkcake met bramen!

Ingredienten:


  • 3 eieren,
  • snuf zout,
  • 300 gram magere (vanille) kwark
  • 125 ml kokosolie
  • 3 el agavesiroop of honing
  • 100 gram kokosmeel
  • 100 gram speltmeel
  • 1 tl. bakpoeder
  • bramen
  • 1 scoup vanille whey (opitioneel)

Hoe  maak je het

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet het cakeblik in met wat kokosolie of bakpapiertje.  


Stap 2

Doe alle 'natte' ingredienten in keukenmixer. Eieren, kwark, honing en (vloeibare) kokosolie tot alles goed gemixt is.


Stap 3

Meng in een andere kom  de ‘droge’ ingrediënten: het kokosmeel, speltmeel, bakpoeder, snufje zout en eventueel de whey. Voeg dit mengsel toe aan de ‘natte’.   

Stap 4

Roer alles heel goed door elkaar tot het 1 geheel wordt. roer daarna nog wat bramen er door heen zodat ze door de gehele cake zullen zitten,


Stap 5

Verdeel het deeg over de cakevorm en steek er nog wat extra bramen in aan de bovenkant.


Stap 6

Zet de cake voor 45 minuten in het midden van de oven. Controleer de cake tussendoor regelmatig. Als de bramen of de bovenkant van de cake gaan verbranden kan je er een aluminiumfolie overheen leggen.


Laat de cake goed afkoelen en stop en bewaar hem in de koelkast. De structuur van de cake lijkt op een soort cheesecake.

Miss Nutrition

Voeding en Hormoonexpert