Franse haver Appeltaart

Voedingsexpert en Hormoontherapeut

Miss Nutrition

Franse Appeltaart


Appels die op moesten.. Ja dan maak je appeltaart!

Ik koos voor een Franse! Stuk minder suikers en lang niet zo dik als de Hollandse! 😉👌🏼 win-win! 💪🏼

Wat heb je nodig:

  • 2 a 3 appels 
  • 125gr volkoren (spelt) meel
  • 100gr roomboter 
  • 75gr suiker 
  •  60gr havermout
  • 100gr amandelmeel
  • 3 el honing
  •  kaneel
  •  extra honing

Hoe  maak je het

Stap 1

Doe de amandelmeel in een kom en meng 3 eetlepels honing er door heen tot een dik papje en laat het even staan.


Stap 2

doe het meel, havermout, suiker en boter in een kom met een snufje zout. ik gebruikte een keukenmachine en maakte vervolgens een grote bal deeg ervan. het dege blijft heel stevig


Stap 3

vet een platte springvorm in met boter. Verdeel het deeg op de bodem en een klein omhoogstaand randje.

Op de bodem smeren we heel dun het amandel honing mengsel uit.  als het te veel plakt kun je de achterkant van een lepel nat maken en het daarmee uitsmeren.

Stap 4

Schil de appels en snij ze in dunne partjes.

Verdeel de appel partjes mooi over de amandel bodem. en strooi er wat kaneel overheen. 


Stap 5

De taart moet ongeveer 45 minuten de oven in op 180 graden

Stap 6

verdeel met een lepel of mes wat sliertjes honing er overheen. hierdooor krijgt hij wat extra glans.


smullen maar! 

Miss Nutrition

Voedingsexpert en Hormoontherapeut