Frisse Citroentaart

Miss Nutrition

Miss Nutrition

Voeding en Hormoonexpert

Frisse Citroentaart


Vroeger luste ik geen citroen, alleen de geur ging ik al bijna over me nek. sinds kort ben ik er gek op en bak ik alles met citroen!


Zoals deze citroentaart, heerlijk als dessert.

Dit maakte mijn moeder vroeger dus ook altijd maar toen moest ik er niks van hebben. en nu bak ik ze zelf haha!

Wat heb je nodig voor 6 mini's:

  • 200gr speltbloem

  • 125gr koude boter in blokjes

  • 1/2tl zout

  • 30gr suker
  • 50ml ijskoud water

  • 6 eieren

  • 200gr fijne suiker

  • 250ml slagroom

  • rasp van 1 citroen

  • sap van 3 citroenen

Hoe  maak je het

Stap 1

Meng de speltbloem, boter, suiker, zout en het water in een kom. Meng met de deeghaken van de keukenmachine tot een mooi egaaldeeg of doe het met de hand. Laat 30 minuten rusten..


Stap 2

Vet een bakvorm in en verdeel het deeg . leg een bakpapier en overheen en vul het met erwten of blindbakvulling.. Zet de vorm ongeveer 15 minuten in de oven. Haal daarna de vulling er uit en bak nog 5 minuten door als de bodem nog een beetje bleek is anders kan je hem er gelijk uithalen.



Stap 3

Doe de eieren, suiker en slagroom bij elkaar in een kom en klop kort door elkaar. Klop daarna de citroenrasp en sap erdoor. 


Stap 4

Als je bodem iets is afgekoeld, schenk je de vulling erin. zet de oven op 160 graden en bak de citroentaart in  60-75 minuten gaar. De vulling is dan net gestold, maar nog wel romig. Test het door even op het midden te drukken met je vinger. Als het midden gestold is, maar wel mee veert is hij goed. 


Stap 5

laat de taart een paar uur afkoelen in de koelkast.

Miss Nutrition

Voeding en Hormoonexpert