Gevulde kokos muffins

Voedingsexpert en Hormoontherapeut

Miss Nutrition

Gevulde kokos muffins


Ik ben gek op kokos en het is zo lekkers zomers!

Dit keer heb ik er muffins mee bgebakken.
De muffins heb ik gevuld met hazelnootpasta.

Maar niet zomaar hazelnootpasta maar hazelnoten uit de Piemonte van Italie.

De beste hazelnoten die er zijn op de wereld!

Wat heb je nodig:

  • 100 ml kokos olie
  • 100 ml kokosmelk
  • 2 eieren
  • 220 gram volkoren meel
  • 100 gram geraspte kokos
  • 2 tl bakpoeder
  • 100 ml honing
  • hazelnootpasta
  • snufje zout

Hoe  maak je het

Stap 1

Verwarm de oven alvast voor op 180 graden. Zet een muffin bakvorm klaar met losse vormpjes erin.


Stap 2

Pak een grote kom en klop de eieren erin los. Voeg de olie, melk, en honing eraan toe en meng het met een garde door elkaar.


Stap 3

Pak nog een kom en meng hier het volkoren meel, de geraspte kokos, het bakpoeder en een flinke snuf zout door elkaar. Voeg dit toe aan het ei-mengsel en meng tot alles opgenomen is.

Stap 4

vul de muffin vormpjes alleen op de bodem met deeg.
Schep met een theelepel bij elke muffin een lepeltje pasta erop.


Stap 5

vervolgens een dikke schep deeg er over om ze dicht te maken. Dus je krijgt 3 lagen, bodem met deeg, lepeltje pasta en dan weer een dikke schep deeg en verdeel dit goed.


Stap 6

Strooi nog wat kokosrasp voor de sier over de muffins en bak ze ongeveer 30 minuten in de oven tot ze mooi goud bruin zijn.

Miss Nutrition

Voedingsexpert en Hormoontherapeut