Gezonde Carrotcake

Voedingsexpert en Hormoontherapeut

Miss Nutrition

Gezonde Carrotcake


Ohhhhyeaaa!

een carrotcake zonder schuldgevoel!

Deze carrotcake is gemaakt zonder suiker en zonder olie of boter. wat een walhalla!


dat wordt smullllennnn! Gaan jullie hem ook maken? Deel je resultaat met mij, vind ik leuk! :D


#missnutrition  @miss.nutrition

Wat heb je nodig:


  • 200 gram geraspte wortel
  • 2 bananen
  • 200gr speltmeel
  • 150ml kokosmelk 
  • 70 gram walnoten
  • 2 eieren
  • 50 gram dadels
  • 3 theelepels koek- en speculaaskruiden
  • 2 theelepels kaneel
  • snufje zout
  • 1 zakje bakpoeder (16gr)

    Frosting:
    - 200gr roomkaas
    - 1 el honing
    - 1 el citroensap (vers)


Hoe maak je het

Stap 1

Verwarm de over voor op 180 graden.
Rasp de wortelen en hak de walnoten fijn.  Vet een springvorm  in of bekleed deze met bakpapier.

Stap 2

Doe de bananen, kokosmelk, eieren en de dadels in de blender tot een gladde soort smoothie.
Meng in een andere kom het speltmeel, bakpoeder, koekkruiden, snufje zout en kaneel goed door elkaar.


Mix het bananenmengsel hier door heen en roer vervolgens ook de wortel en 60 gram van de walnoten door het beslag heen.



Stap 3

Giet het mengsel in  de springvorm en bak de worteltaart 35 minuten in het midden van de oven.

Check  of de taart gaar is met een mes of prikker. en haal de taart eruit om af te laten koelen.


Stap 4

Als de taart helemaal is afgekoeld kan je aan de slag met de frosting.
Roer alle ingrediƫnten in een kom goed door elkaals je een zoetere frosting wilt vervang de honing voor poedersuiker. Poedersuiker zorgt er ook voor dat de frosting dikker wordt. Light roomkaas is wat dunner dan de normale versie.


verdeel de frosting over de taart en strooi er wat extra walnoten over. 





Miss Nutrition

Voedingsexpert en Hormoontherapeut