Pumpkin Speculaas Cake

Miss Nutrition

Miss Nutrition

Voeding en Hormoonexpert

Pumpkin Speculaas Cake


Waar denk jij aan bij herfst?

Ik denk aan pompoenen! ik heb er een heerlijke cake mee gebakken. Een cake met verborgen groente. zo krijf je toch een extra portie groente binnen en kan je genieten van een heerlijk plakje cake! 


Ingredienten:


  • 400 gr pompoenblokjes 
    – 250 gr speltmeel
    – 100 gr rozijnen
    – 3 eieren
    – 2 tl speculaaskruiden
    – 1 zakje bakpoeder
    - snufje zout
    - 3 el honing

    – 1 vanille stokje of aroma

  • FROSTING
    -
    125 gr roomkaas light 

    – 25 gr magere vanille kwark
    – 1 eetlepel poedersuiker of honing
    – speculaasjes

Hoe  maak je het

Stap 1

Kook de pompoenblokjes tot ze zacht en gaar. zijn. Giet ze af en laat ze afkoelen.

Verwarm de oven intussen voor op 180 graden.


Stap 2

Doe de speltmeel, bakpoeder, helft van de rozijnen, snufje zout en de speculaaskruiden in een kom en meng het goed door elkaar.


Stap 3

Mix de pompoenblokjes samen met de eieren, andere helft van de rozijnen, honing en vanille in de blender tot een glad mengsel.
(vanille aroma of het binnenste van een stokje)

Stap 4 

doe de twee mengsels bij elkaar en roer alles goed door elkaar tot het 1 mengsel wordt. je kunt er eventueel nog wat extra brokjesspeculaas door heen roeren. voor extra crunch.



Stap 5

Vet een cakevorm in of bekleed hem met bakpapier. doe het mengsel in de kom en verdeel het over de vorm.

Bak de cake ongeveer 40 a 45 minuutjes.
Je kunt hem checken door met een prikker erin te prikken, de prikker moet er schoon uitkomen..
Laat de cake daarna goed afkoelen!


Stap 6

De frosting! Mix voor de frosting de roomkaas, magere vanille kwark, honing of poedersuiker in een kom goed door elkaar.. als de cake helemaal is afgekoeld kun je de frosting over de cake verdelen. rasp wat speculaas koekjes er over heen. en smullen maar!!

Miss Nutrition

Voeding en Hormoonexpert