Healthy pannenkoeken

Voedingsexpert en Hormoontherapeut

Miss Nutrition

Healthy 
Pannenkoeken


Pannenkoekennnnnn!


Pannenkoeken zijn altijd een goed idee! en wat zo makkelijk is aan pannenkoeken, je kan ze goed bewaren en koud zijn ze ook heerlijk. Zoet belegd of zout belegd, kan allemaal.


Ik gebruikte me eigen gemaakte jam voor op de pannenkoek, top combi!

      Wat heb je nodig:


  • 150gr havermeel
    (tarwe of spelt kan ook)
  • 1 ei
  • 250ml amandelmelk 
    (iedere melk vorm kan!)
  • snufje zout
  • snufje kaneel
  • vanille extract


Hoe maak je het

Stap 1

Zeef de bloem met het zout en kaneel boven een grote beslagkom. Voeg het ei en de helft van de melk toe en klop met een garde tot een glad beslag.


Stap 2

Schenk de rest van de melk en een druppeltje vanille extract erbij en klop opnieuw glad.  Spray de pan in met olie en giet er een soeplepel beslag in. Draai de pan rond zodat de hele bodem bedekt is.



Stap 3

Laat de pannenkoek 2 min. op middelhoog vuur bakken tot de bovenkant droog is en de onderkant goudbruin. Draai de pannenkoek om en bak nog 1 min.


Herhaal met de rest van het beslag. Houd de pannenkoeken warm onder een deksel of een bord tot al het beslag gebruikt is.



Miss Nutrition

Voedingsexpert en Hormoontherapeut