perzik jam

Voedingsexpert en Hormoontherapeut

Miss Nutrition

Perzik Mango
Jam


EIgenlijk ben ik niet zo een grote jam eter. Al helemaal niet op brood maar het is wel leuk en lekker om mee te kokkerellen en het voor andere te maken en in mooie potjes te stoppen.



Ik had uber verse perziken over en moest er wat mee doen, dit is het resultaat en ben er stiekem wel heeeeel
blij mee. hij is mega goed gelukt!

      Wat heb je nodig:


  • 1250gr rijp fruit
  • 500 gr geleisuiker speciaal 

    ( Healthy variant 250gr geleisuiker speciaal en 5 gelatineblaadjes )


Hoe maak je het

Stap 1

Kies mooi en vooral lekker vers fruit en pureer dit naar wens. hou je van grove jam met stukjes of wil je het mooi glad. aan jou de keuze!


Stap 2

Stop het gepureerde fruit in een pan met de geleisuiker en goed door roeren. breng het al roerend aan de kook. Wanneer het megsel kookt, kook je het voor 1 minuut goed borrelend. 



Stap 3

Zodra de minuut om is.kan het vuur uit en schraap je alles bij elkaar in de pan en kan je de jam in de otjes gaan gieten. vul ze tot de rand, gelijk dicht maken en 5 minuten op zijn kop zetten.


Healthy variant:
voor de healthy vairant laat je 5 blaadjes gelatine weken in koud water als 1ste stap. daarna volg je het recept maar gebruik je de helft van de geleisuiker. Nadat de jam 1 minuut gekookt heeft haal je de gelatineblaadjes uit het water en stop je ze bij de jam en roer je goed door tot ze helemaal zijn opgelost. Daarna kan je de jam ook in de potjes stoppen zoals in het normale recept.



Miss Nutrition

Voedingsexpert en Hormoontherapeut