Vlierbloesem Siroop

Vlierbloesem
Siroop


Hoe leuk is het om je eigen siroop te maken?

Mijn kleine meid is gek op vlierbloesem siroop en ik toevallig ook!


In mei en juni bloeit de vlierbloesem overal in de natuur, plukken die handel en je eigen siroop van maken!

Wat heb je nodig voor 500ml siroop:

  • 15 trosjes vlierbloesem bloemen

  • +/- 500ml water
  • 250gr suiker
  • 1 citroen

Hoe  maak je het

Stap 1


Ga op zoek naar vlierbloesem struiken. je herkent ze aan de trosjes bloemen zoals op de foto. als ze nog niet allemaal uit zijn is het een trosje met bolletjes.

pluk mooie volle trosjes waarbij alle bloemen uit zijn. pluk de hoge bloemen want anders heb je kans dat er een hond over heen heeft gepist bijvoorbeeld.


Stap 2

pluk thuis de bloemen van de steeltjes. de kleine steeltjes zijn niet heel erg als ze blijven zitten. doe de bloemen in een kom en voeg het water toe. zodat de bloemen net onderwater zitten. Stap 3

doe een plasticfolietje over de kom en laat dit 24 uur trekken gewoon op kamer tempratuur.

Stap 4

na 24 uur pak je een kom, zet een zeef met theedoek erin op de kom. dus een zeef met daarin een schone theedoek. vervolgens pak je de kom met bloesem en ga je beetje voor beetje de bloesem in de theedoek gieten. als hij vol zit haal je de bloemen eruit en ga je weer verder. zo krijg je puur alleen het water zonder beestjes en bloempjes. als je alles door de theedoek hebt gezeefd ga je afwegen hoeveel ml water je hebt.


Stap 5

per 500ml bloesemwater gebruik je 250gr suiker. voeg vervolgens de sap van een hele citroen toe aan het water en de suiker.


Stap 6

Doe alles in een pan en zet op het vuur. zodra het water kookt laat je het 3 minuten doorkoken. blijf af en toe roeren zodat de suiker goed oplost.


giet vervolgens de warme siroop in een schone fles waarin je het wilt bewaren die goed afsluitbaar is. laat de siroop afkoelen op kamer tempratuur en vervolgens in de koelkast. in de koelkast is de siroop een paar weekjes houdbaar.